Livets Ords Bibelcenter | Om LOBC
8184
page,page-id-8184,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,,qode-theme-ver-3.4,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Dagen på LOBC

Din dag på bibelskolan börjar kl 8.00 med 45 minuters lovsång och gemensam bön, som definitivt ger en rätt start på dagen!

Sedan följer tre undervisningspass i olika viktiga och spännande ämnen, med erfarna lärare. Mellan och efter lektionerna finns tid för fika och gemenskap, och möjlighet att ställa frågor och samtala.

Varje eftermiddag kl. 12.15 – 13.15 är det Böneskola, där du kan vara med och be för aktuella böneämnen och tillbringa tid med Jesus. Böneskolan är inte obligatorisk men rekommenderas varmt för de som har möjlighet att delta.

Miljön

Livets Ord Bibelcenter har, förutom den svenska årskurs 1 även en internationell kurs, där all undervisning sker på engelska. Normalt tar vi emot elever från 20-25 länder per läsår, och eftersom bönen, lovsången och fikarasterna är gemensamma, sätter det en härlig och färgstark prägel på hela skolan och ger dig möjlighet att få nya vänner från hela världen.

Eleverna i LOBC träffas också en gång i veckan för bön och skön gemenskap i hemgrupper. Dessutom anordnas andra roliga aktiviteter som rundturer i Uppsala, utflykter, stor festkväll mm, under läsåret.

Bönegrupper

Under året på LOBC får du, utöver den värdefulla tiden mellan och efter lektionerna, också gemenskap med massor av nya vänner i bönegrupperna, som samlas en gång i veckan för att be, prata och fika, och lära känna varandra bättre.

Ett annat härligt bönetillfälle är bibelskolans morgonbön, en halvtimme varje morgon. Att varje morgon komma med tillsammans med flera hundra andra bibelskoleelever och be – där kan man tala om en rätt start på dagen!

Varje eftermiddag mellan kl. 12.15 och 13.15 är det också Böneskola, där du kan vara med och be för aktuella böneämnen och tillbringa tid med Jesus. Böneskolan är inte obligatorisk men rekommenderas varmt för de som har möjlighet att delta.

Avgifter för LOBC

Kostnaden för hela bibelskolåret är 13 300 kronor, varav 300 kronor betalas in som en anmälningsavgift. Resterande 13 000 kronor täcker alla kursavgifter och all kurslitteratur och betalas vid olika tillfällen under läsåret. Den första delen, 4 000 betalas första dagen. Den andra delen av höstterminens avgift, 3 200, betalas i slutet av oktober. Vårterminens avgift betalas i slutet av januari (2 900) och i slutet av mars (2 900).

Boende under året

Det finns många olika möjligheter till boende i Uppsala. Förstahandskontrakt på hyreslägenheter kan du hitta via kommunens hyresvärdsindex, men det mest prisvärda brukar ofta vara att hitta andrahandsboenden eller ett uthyrningsrum hos en familj. På Livets Ord finns det ofta annonser på anslagstavlan där församlingsmedlemmar erbjuder boende till bibelskolelever. Där kan du också sätta upp en annons om att du letar boende. Maila info@livetsord.se för att få reda på mer om hur du kan annonsera där.