Om LOBC
8184
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-8184,elision-core-1.0.9,ajax_fade,page_not_loaded,smooth_scroll,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Dagen på LOBC

Din dag på bibelskolan börjar kl 8.00 med 45 minuters lovsång och gemensam bön, som definitivt ger en rätt start på dagen!
Sedan följer tre undervisningspass i olika viktiga och spännande ämnen, med erfarna lärare. Mellan och efter lektionerna finns tid för fika och gemenskap, och möjlighet att ställa frågor och samtala.
Varje eftermiddag kl. 12.15 – 13.15 är det Böneskola, där du kan vara med och be för aktuella böneämnen och tillbringa tid med Jesus. Böneskolan är inte obligatorisk men rekommenderas varmt för de som har möjlighet att delta.

Miljön

Livets Ord Bibelcenter har, förutom den svenska årskurs 1, även en internationell kurs där all undervisning sker på engelska. Normalt tar vi emot elever från 20-25 länder per läsår och eftersom bönen, lovsången och fikarasterna är gemensamma, sätter det en härlig och färgstark prägel på hela skolan och ger dig möjlighet att få nya vänner från hela världen.
Eleverna på LOBC träffas också i hemmen en gång i veckan för bön och skön gemenskap. Dessutom anordnas under läsåret andra roliga aktiviteter så som rundturer i Uppsala, utflykter, en stor festkväll med mera.

Bönegrupper

Under året på LOBC får du, utöver den värdefulla tiden mellan och efter lektionerna, också gemenskap med massor av nya vänner i bönegrupperna som samlas i hemmen en gång i veckan för att be, prata och fika, och lära känna varandra bättre.
Ett annat härligt bönetillfälle är bibelskolans morgonbön, en halvtimme varje morgon. Att varje morgon komma tillsammans med flera hundra andra bibelskoleelever och be – där kan man tala om en rätt start på dagen!
Varje eftermiddag mellan kl 12.15 till 13.15 är det också Böneskola, där du kan vara med och be för aktuella böneämnen och tillbringa tid med Jesus. Böneskolan är inte obligatorisk men rekommenderas varmt för de som har möjlighet att delta.

Avgifter för LOBC

Kostnaden för hela bibelskolåret är 13 300 kr, varav 300 kr betalas in som en anmälningsavgift (från och med den 16 augusti dubblas anmälningsavgiften till 600 kr). Resterande 13 000 kr täcker alla kursavgifter och all kurslitteratur och betalas vid fyra olika tillfällen under läsåret. Den första delen på 4 000 kr betalas första skoldagen. Den andra delen av höstterminens avgift på 3 200 kr betalas i slutet av oktober. Vårterminens avgift betalas i slutet av januari (2 900 kr) och i slutet av mars (2 900 kr).

Boende under året

Det finns många olika möjligheter till boende i Uppsala. Förstahandskontrakt på hyreslägenheter kan du hitta via kommunens hyresvärdsindex, men det mest prisvärda brukar ofta vara att hitta andrahandsboenden eller hyra ett rum hos exempelvis en familj. På Livets Ord finns det ofta annonser på anslagstavlan där församlingsmedlemmar erbjuder boende till bibelskolelever. Där kan du också sätta upp en annons om att du letar boende. Maila info@livetsord.se för att få reda på mer om hur du kan annonsera där.

Equipping the Church

Equipping the Church (tidigare åk 2) är en fortsättningskurs där man under en termin (27/8-21/12) får fördjupa sig i både bibelkunskap och fältstudier. Kursen är utformad som en samverkanskurs med LOBC och Dalkarlså folkhögskola och ges i helfart i Uppsala. En del av studietiden är uppdelad i två profiler – Global missions & Church work Europe. Här ges möjligheten att utvecklas och växa inom dessa specifika områden. Skillnaden på de båda profilerna märks främst genom ort för fältstudier, specialkunskap hos den mentor man har, samt vissa ämnen. En höjdpunkt under terminen är den tre veckors långa missionsresan som genomförs där deltagaren har möjlighet att välja på en rad olika destinationer såsom Vietnam och Indien.

Kursens innehåll indelas i fyra block:
1. Fältstudier i annat land
2. Församlingsarbete
3. Ledarskap
4. Missionskunskap

Kursen är CSN-berättigad för heltidsstudier.